Pågående/framtida projekt:

  • Fotoalbum (återupplivat i mitten av maj 2014, fylls på allteftersom)
  • Resultatdatabas som även fungerar i mobiler
  • Utökade medlemsprofiler
  • Medlemslistor (främst för styrelsen)
  • Enhetligt tema på forumet med övriga hemsidan
  • Integrera våra arrangemang Startmilen och Blodomloppet i större utsträckning

Denna list är tänkt att uppdateras kontinuerligt.

Syfte och tankar kring nya hemsidan

De mest grundläggande tankarna bakom upplägget för den nya hemsidan har varit att få allt mer enhetligt utseendemässigt, ha ordning och reda, kunna ta kontroll över sådant man vill kunna ändra och sen framförallt att få klubbmedlemmarna att känna att det är en samlingsplats för oss alla. Genom att t.ex. integrera forumet på samma sida och ha ensklida inloggningar för varje medlem, så skapas en anledning att vara mer delaktig i klubben, via bl.a. kommunikation via forumet samt en starkare integritetskänsla.

Det finns även möjligheter till så stora projekt vi vill ha med allt från ett omfattande foto- och videoalbum, resultatdatabas till olika sociala funktioner och anmälningssystem. Vi har t.ex. möjlighet att samla alla våra arrangemang under samma hemsida. Den nya platformen tillåter även att man visar information endast till de som är behöriga att se den, så vi kan ha betydligt bättre sekretess och säkerhet, samt mer dynamik. T.ex. kan styrelsen eller en tävlingskommité ha ett eget forum eller filarkiv.

Byta lösenord

Efter att ni har loggat in så kan ni byta lösenord under "Start"-menyn via "Ändra profil".

Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för synpunkter och idéer kring hemsidan. Diskutera även i forumet.

Vad är de största skillnaderna mellan den nya och gamla hemsidan?

Mer utrymme till funktioner och utbyggnad

Gamla

På den gamla sidan hade vi ca 1 GB utrymme för att få plats med allt från nyheter med bilder och fotoalbum. Vi har länge haft endast ett fåtal MB kvar och har således tvingats hålla tillbaka på bl.a. fotoalbumet under flera års tid. 1 GB extra utrymme kostade +100 kr/månad.

Nya

Nu har vi 100 GB och kan utöka detta vid behov. Mer än tillräckligt för att kunna bygga funktioner och skapa förutsättningar för en aktiv och modern förening.

Stabil, säker och dynamisk plattform

Gamla

Man var mer eller mindre tvungen att följa den mall som tillhandahålls. Det går att ändra lite teman och färger, men annars har man ingen kontroll över utseendet eller dispositionen. Detta system innebär visserligen en enkel lösning men ingen dynamik eller möjlighet till egna lösningar/funktioner. Det här gamla systemet har inte heller uppdaterats på flera år. Det innebär förstås även bristfällig säkerhet.

Nya

Den plattform vi använder nu kallas Joomla! och används av flera miljoner sidor världen över. Det innebär att det finns en stor efterfrågan på ny funktionalitet, stabilitet och även säkerhet. Detta system kan bli i princip så komplicerat som man själv gör det till, men är även tänkt att vara användarvänligt för de som klarar sig med enklare eller standard lösningar, men ändå vara snyggt. Ingenting är förstås 100 % säkert men eftersom att trycket från alla användare finns på en bra plattform, så uppdateras systemet ganska ofta och säkerhetshål täpps till. Det finns även möjlighet till att visa information/sidor/filer m.m. endast för de som är inloggade eller har en viss behörighet.

Anpassning till olika webbläsare och mobiler

Gamla

Ingen anpassning alls. Använder man något annat än gamla versioner av Internet Explorer så går det ej att redigera hemsidan. Går man in via mobil så tas ingen extra hänsyn till det så att man lättare kan navigera.

Nya

Så mycket anpassning man själv väljer. Stöd för i princip alla webbläsare och även mobiltelefoner. Man kan lägga in ett separat utseende just för mobiler. Det är dock en del jobb att få till detta bra, så endast några anpassningar har gjorts hittills, men möjligheterna finns där.

Forumet

Gamla

Forum via tredjeparts sida, vilket innebar att vi var tvungna att lämna klubb-hemsidan och logga in separat.

Nya

Nu har varje medlem en separat inloggning och man blir automatiskt inloggad på forumet samtidigt. Allting är även integrerat, så att man stannar kvar på vår hemsida.

Kostnad

Gamla

Som nämnt ovan kostade t.ex. mer utrymme 100 kr/mån extra för endast 1 GB. Totalt kostade hemsidan över 4000 kr per år.

Nya

Kostar 79 kr/mån (948 kr/år), totalt.

Nostalgi

IFStartGamla